1 Aralık 2008 Pazartesi

pazartesi.. devam..

insanın üzülmemesi mümkün değil.. kızmaması kırılmaması mümkün değil.. yaşarken bunların da olmaması.. mümkün değil..

aslolan sonrasında tamir olması.. tamirin hız ve kalitesi..

benim tamir kapasitem yüksek.. yüksekmiş.. ben demedim psikolog dedi.. bizim klinikteki.. sohbet ederken.. öyle farketmiş.. ve doğru biliyorum..

bu tamir mekanizmasında elbet sevdiğin uğraşlar ve kişiler.. çok önemli..  aslında bu yüzden tek bir amaç ve hedefe.. yani kendine yönelik.. kendine odaklı  insanlar daha çabuk kaybediyor kontrolü..

bende hobi çok.. lobi çok.. ilgi alanı çok..  biri olmazsa diğeri iyi geliyor.. illa ki..

ama dert yanınca sabah sabah.. pek bi şımartılmış.. sevilmiş.. kollanmış atalet..dün ..

//buraya reverans yapan ve .. bir eliyle dekolteyi kapatırken zarifçe.. diğeriyle öpücükler atan  smayli ekleyin =P//

ara ara.. böyle olacak.. kızıp düzeleceğim.. ha bi de.. aralık girişi benim hassas ayımdır.. bir alınganlık.. bir size baba diyebilir miyim modu..

aralıktan marta bi tuhaf döngüm var.. yenmeye çalıştığım.. tam başaramadım daha .. hala deniyorum.... ama sekiz ay mükemmel kadın olup 4 ay sapıtmak da hiç fena değil ne dersiniz.. =P.. o da yansırsa yazılara.. almayın fazla ciddiye ama çok da umursamaz davranmayın..=P..

retiküler formasyo bu nedenle pek alıngan.. kırılgan çalışıyor..

hani umduğumuzun yapılması.. sevgili koca erkek arkadaşın bizi düşündüğünü göstermesi ile ilgili.. hah..nerde bayıklık var onları buluyor...işte neden nereye.. gene buldum.. bi ek yapıp konuyu şimdilik donduracağım..

nikelodyonda bi dizi.. çekirdek ille beraber izleyelim dedi.. kahramanımız.. ergen bi kız.. gitar çalıyo.. şarkı söylüyo .. yedinci sınıfta.. şeker bişi..onun gündelik hayatı ve büyürken gelişirkenki halleri..

başta.. kızın abisi ile sohbeti .. önce.. abinin kız arkadaşına aldığı hediyeye bakıp.. senin kız "pırlanta kız arkadaş" galiba pahalı armağan seviyo demesi.. abinin.. ona son aldığım hediyeyi bilmek ister misin.. bir tarçınlı şeker.. demesi.. sonra da devam etmesi.. ayrıca.. hamburgerine daha bol mayonez.. bir çocuk masalı kitabı.. kocaman bir mandalina.. kedisine pire tasması..

kız şaşırıyor .. neden ki böyle şeyler alıyorsun diyor..

çünkü bunları seviyor.. ama domatesli bişey almam mesela onu pek sevmiyor çünkü..

kız şaşkın bütün bunları nasıl biliyorsun.. dediğinde.. çünkü ondan hoşlanıyorum.. ve onunla ilgili şeyleri bilmek istiyorum..diyor.. çocuk..

sonrası pek komik.. kız kendi erkk arkadaşının kendisi ile ne kadar ilgili olduğunu anlamaya karar verdi.. "her gün en sevdiğim rengi giysem tuhaf olur mu " dedi.. oğlan "giy tabii..  sarı sana yakışıyor" dedi.. kız yeşil seviyor ve üzerinde de yeşil var..

"bir müzik aleti çalsam diyorum.. acaba sence ne çalsam.." diye sorunca.. cevap olarak.."konuşmayı seviyorsun.. tuba olabilir.. ciğerlerin güçlenir" dedi..

"köpeğim de doğuracak.. hatırlıyorsun di mi köpeğimi.." dedi.. çocuk evet adolf dedi.. yok o kuzeniminki.. rudolf.. yok o da değil..

=P

bunun üzerine kızlar acil toplandılar ve karar verdiler.. bu ikili biraz romantizm ve birbirlerini yeniden hatırlama programına alınmalı..

ve bir paten gecesine davet etti kız oğlanı.. ve oğlan gelmedi.. bi türlü.. yaklaşık 22 arama ve mesajdan sonra.. kız.. "senden ayrılıyorum" dedi.. sesli mesaja.. sonra öğrendi ki.. oğlan trafik kazası geçirmiş ve hastanede kırık ayağı ile..

mesajları yok etti.. telefonu suya düşürme pahasına.. utandı kendinden.. vicdan azabı çekti..ama sonra kız arkadaşına şunu söyledi.. "aslında gelmemesine çok kızdım ve üzüldüm.. ama aynı zamanda onu bırakmak için bana bir bahane verdiğinden.. mutluydum.. şimdi ise en azından iyileşene kadar onu bırakamam" ....

oysa annesi.. kırık filan beklemez bu konu..onu oyalamamalısın dedi.. de.. kıyamadı şirine.. oğlana..

ve..

ne oldu dersiniz..

oğlan kırık bacak filan dinlemedi.. koltuk değneklerinin tepesinden..kıza..onun harika olduğunu.. ama birlikte ortak bişey yapamadıklarını...  bu ilişkinin yürümediğini.. ayrılmak istediğini söyleyiverdi..

=D......

evet gönül ergen dinlemiyor.. xx xy diyoruz doğar doğmaz başlıyor herşey.. ergenlikte sivriliyor..

kendini sınırlarını belirleyip..

koruyabilmek o yaşlarda öğreniliyor..

çekirdek bu filmleri izliyor.. memnunum.. =)..

ha sen atalet.. dün kızgındın..benzer nedenle.. bu ne perhiz de bu ne kornişon..  derseniz..

basit cevap.. aramızda.. sınır çatışması.. vardı.. kızgındım.. ve tepkimi de verdim.. ateşkesimi de ilan ettim..

kocayıöldür

aslını sorarsanız... ben sk ile yeniden  flört dönemine dönmek  istiyorum..tavır koyup.. tepelemek istiyorum..

çocuksdan önceki zamanlardaki gibi..   rahat hareket etmek istiyorum.. kimseyi düşünmeden.. nokta virgül ünlem koymak istiyorum...

tüketici köşesi.. iade fişi.. nerde bu hayatın var mı bilen... yok di mi..

eh devam ki o zaman..

garibim sk benimle ilgili günlük ayrıntıların hiç birini bilmez... ne yedim ne yazdım kime ne anlattım.. bilmez.. nerden nereye zıpladım da ne öğrendim.. bilmez.. çok yorulurdu telef falan olurdu ki zaten.. bilse..=D.. maddesel yıpranma var .. biliyosunuz.. bizde katsayısı yüksek erkek yıpranmasının..henüz bana dayanacak xy doğmadı.. sknın bile titrediydi ya kalbi=D.. ben yaptım..=P.. evet bildiniz okan sesiyle okunsun lütfen..

akşam bi arkadaşı vardı .. bizde konuk.. kedi masaların üzerinde dolanınca.. sk da el filan sallayınca.. ben yüzüne üfle dedim..

üfledi.. kedi indi masadan.. sevmezmiş kediler bunu dedim..

şaşkın bakan konuğa...

"sen çok okuyosun da çok biliyosun" dedi bana..

güldüm.. evet dedim.. ukala çok bilmiş ben.. zor aslında bana dayanmak.. nasıl dayanıyor biliyo musun sk bana.. dediklerimin yüzde doksanını dinlemediği için.. " =P

bağlayamadım bu yazıyı.. bugün...

dersi de siz çıkarın düğümü de atıverin.. bugünlük.. bi ergen dizi.. bi günah çıkarma.. bi teşekkür.. bi konuk... buyrun..

hangi bölümü dilerseniz onu yorumlayın..

***********

yasu-merhaba  dedim size dün akşam inerken..... var mı duyan =P karşı- yasulayan.....???

13 yorum :

Adsız dedi ki...

yani aslında erkeğin kadını dinlememesi de pekala idame yöntemlerinden biri olabilir, öyle mi. en azından ben böyle anladım :)
hem merhaba hem günaydın.

alpernatif dedi ki...

E bi günaydın da benden de
SK hala gönlümde :D

Flört etme istekleri ?
ama aşk için değil,tavır koyup tepeleyebilmek için ?
Sabah sabah neşe kaynağım oldu bu yazı

bağlaması mı ?
Yok ben de beceremedim
(koskoca atalet bağlayamamış,benim ne haddime :D)

geçkalmadımki dedi ki...

yorumlamadan atlancak bölüm yok ki...
bir- kendimi niteleyecek bir laf buldum, öyleydim adını bilmezdim.."tamir kapasitem yüksekmiş".. e hobimle lobim bol da ondanmış..
ikiii- bu kadar yıldır kedi kölesiyim yüzüne üfleyince masadan ineceğini bilmiyordum.. akşama dener sonra sonucu söylerim..
üüüüç- benim özgür ruhlu beni hiç dinlemediğindenmiş sürtüşmemizin başkalarına oranla az olması..
dahaa çoook var saat 9 da atölyede olmam lazımdı seni okumadan gidemedim çok geçkaldım.. dönerim akşama yine..yasuya bakıp, anlayım karşı yasulama da akşama :))
öperim bide...

Adsız dedi ki...

on küsür yıllık evlilik...
sorsam şimdi adama...
neler severim,neler sevmem...
tatlıyı kahvaltıda önce mi yerim,sonra mı...
ne kadarına cevap verebilir...
denemeyeyim en iyisi...
durduk yerde,
moral bozmaya gerek var mı:D

öptüm bi de
kocamanından:)

kayipsimurg dedi ki...

yasu vire :)

istediğimiz sorudan başlayabiliyoz yani:)
Ben önce dünden başlasam:)
Gergin hoca; valla ben kolay kolay kimseye çatmam ama o gün herkese çatasım vardı denk geldi:)

Bide dün gittik cumhuriyetin önünde bekledik o kadar gelmedin:)

Ben bu yazıda en çok xynin yüzündeki et parçasıyla burnu görülen aslan arasında az sonra başlayacak "yerim seni şeker şey" muhabbetini sevdim:)

Adsız dedi ki...

lostun bölümlerini kaçırmış gibiyim yaa neler olmuş 3 günde :) kaçırmışım.. bir sürü şeyi sadece burda olsa iyi her yerde :)

ben çok gerçek buldum son iki yazıyı.. çünki kafamda olan herkesin ataleti var benim. fazla nasıl derler perfect bulduğum.

ve kafamdaki herkesin ataletini bu yazılarla çok insanı buldum :) ve bundan çok keyif aldım.. ben biraz daha böyle gerçek olaylar üstüne yazıları seviyorum. ima etmek değilde direkt gözüne sokmalardan alıyorum derslerimi. sorunu çözme şekli son tahliller beni çok ilgilendiriyor ve bilgilendiriyor.

ayy ne dedim acaba ben valla iyi bişi dedim :) çok sevdim bu son iki yazıyı :) ders aldım mı ? evet..

güp güzel olsun bu hafta.

sevgiler kucak dolusu..

Adsız dedi ki...

Bizim Zuz demiş ki sevgilisine yani şimdi ex olana, -ablamın adı ne-cevap yok. sen demiş onun benim için ne kadar önemli olduğunu biliyosun, ama ben ablam ablam derken bir gün adı ne diye sormadın. İşim olmaz senle.
Ben de lüzümsuz şeyleri bilirim kocam pek şaşr. Kocaların görevlerinden biri de bu şaşmak, şaşıp şaşıp kalmak heheheh. Bi çizigi dizi vardı, acaba izledin mi hi. Mitolojik kartamanlar dizi karakteriydi.Yunan Tanrıları mesela. Zeus, hara falan. Bi de lüzümsuz işler tanrısı vardı. Olmadık şeyleri bilen, hatırlayan. Ama en çok da ona işleri düşerdi.Yasu he , Yorgo nasıldı)). Öptüm seni ataletimm

Adsız dedi ki...

domates vb. sevip sevmediğini bilmek ,perde arkasıyken...
işte böyle gün gelip başrole oturuyor...
hayat zaten bu ayrıntılarla bütünlüyor...

o yüzden olsa gerek artık ...
''pizzama biber koydurmuştu terk ettim''
''sarı bir kazak hediye etmişti terkettim''
gibi açıklamalar...
garip gelmiyor bana:)
sevgiyle...

Fifi Croissant dedi ki...

ben de istiyorum flort donemine donmeyi.

bir arkadasim cat diye bosadi kocasini, adama evlenince coken rehavetten bunalip.

simdi flort ediyorlar, hala beraberler ama evli degiller.

bunu yapamam, ama illa da evli olmama sarti mi var bu flort icin?

bu arada her kedi uflenmekten anlamayabiliyor - bizimki tokadi yapistiriyor insana oyle uflenirse filan... isterseniz anneme sorun :P

Adsız dedi ki...

'çocuğu olmayanlar,olanlar için;
çocuğu olanlar, olmayanlar için üzülürmüş'diye bir söz duymuştum...
nerde ne zaman bilmiyorum ama...

bir çocuksuz olarak bir kez daha iyi ki yok dedim...

haa...çocuksuz olmak da zaman zaman bu tür parçalamak,parçalatmak isteğini engellemiyor ya...çıkıyor bişeyler işte...

bu arada...resimdeki aslan dişi galiba...parçalamaya kıyamıyor bir türlü:)

sevgiler kahverengiden

uctemmuz dedi ki...

Çok okuyosun sen Atalet...

:))))
İyi birşey mi demek istemiş misafir anlayamadım...
Geçenlerde sevdiğim bir kadın arkadaş da aynı tonda şöyle dedi bana: Aaaa, yormam ben öyle kafamı ikiyle ikiyi bile toplamam, soruveririm çocuklara.
Öyle kaldım karşısında.
:))))

Dünkü yazın çok güzeldi atalet.
O kadar söyleyeyim.

Ve fotoğrafa bayıldım, bayıldım...:)
Bir öpsem iyi gelir mi acaba?
Muck...

Ece dedi ki...

Aaaa, ne oldu benim yorumuma?
Up uzun bişii yazmıştım, sonunda da Bebek'in beni hiç dinlemediği için ilişkimizin bu kadar uzun sürdüğüne karar vermiştim hattâ..
Neyse,öpüp gideyim bakalım yatakhane nöbetine..
Sevgiler sana.

Adsız dedi ki...

çok basit bir xx im ben..
o yüzden belki de,
sevdiğim adam hep neleri çok sevdiğimi,
nelerden nefret ettiğimi çok iyi bildi..
mesela en son,
sevdiğim adam durup dururken bana kinder bueno getirdi..
kinder bueno seviyorum ya..
çok mutlu oldum tabi..
bir pırlantaya bu kadar mutlu olmazdım hatta..

bu konuda şanslıyım sanırım ataletim..
sevildiğimi hissederim..

ancak elbette
flört dönemimizi törpüleyecek etkenler
henüz ilişkimize dahil olmadı bizim..
o zamanlar gelince,
geri gelip bu yorumu revize etmek gerekebilir.. ;)

***

ve sen rahat rahat sapıt ataletim..
alınmayız biz..
ve bil ki umursamamızlık hiç etmeyiz..
kıymetlimizsin ne de olsa :)

***

bir de öperim hasretle..
kendine dikkat ol e mi? :)

Follow my blog with Bloglovin